Maurice Steijn spreekt op dit tijdstip met leiding Sparta over toekomst: trainer op weg naar Ajax?
i

Pro Shots

Maurice Steijn spreekt op dit tijdstip met leiding Sparta over toekomst: trainer op weg naar Ajax?

Sjors Tanis • 23:18, 11-06-2023 / Laatste Update: 07:41, 08-01-2024

Maurice Steijn staat mogelijk voor de grootste uitdaging in zijn trainersloopbaan. De oefenmeester spreekt maandag met de leiding van Sparta Rotterdam over zijn toekomst. Dat vertelde de 49-jarige Steijn bij ESPN na de verloren wedstrijd tegen FC Twente in de strijd om een ticket voor Europees voetbal.

Aanvankelijk leek het of Steijn zijn huidige verbintenis, die nog een jaar doorloopt, ging verlengen. Maar volgens De Telegraaf en Voetbal International gaat hij toestemming vragen voor een gesprek met directeur voetbalzaken Sven Mislintat van Ajax over de vacature van hoofdtrainer bij de club uit Amsterdam.

Afspraak om 10.00 uur

"Morgen heb ik een onderhoud met de technisch directeur", zei Steijn. "Dan komen we naar buiten. Daar zeg ik nu niets over en dat zullen we zien. Om 10.00 uur heb ik afgesproken met Gerard Nijkamp." Ajax is op zoek naar een opvolger voor interim-trainer John Heitinga, die niet het vertrouwen heeft gekregen om hoofdcoach te blijven.

Directeur voetbalzaken Mislintat was zeer gecharmeerd van trainer Kjetil Knutsen van FK Bodo Glimt. Maar gesprekken met de zaakwaarnemer van de Noor hebben vooralsnog niet opgeleverd. Peter Bosz leek ook in de profielschets voor de nieuwe trainer van Ajax te passen. Maar hij zet maandag zijn handtekening onder een contract bij PSV. Volgens ESPN is Hedwiges Maduro in beeld als assistent van Steijn bij Ajax.

Carrièreverloop Steijn

Steijn startte zijn trainersloopbaan bij ADO Den Haag. De oud-voetballer van ADO en NAC werkte later als trainer bij VVV-Venlo, NAC Breda en Al-Wahda uit de Verenigde Emiraten. Hij loodste Sparta afgelopen seizoen met bescheiden middelen naar de 6e plaats in de Eredivisie.