Maurice Steijn weigert gebaar Van Hooijdonk en spant kort geding aan
i

ANP

Maurice Steijn weigert gebaar Van Hooijdonk en spant kort geding aan

Eimert Pruis • 15:32, 16-08-2023 / Laatste Update: 22:42, 11-12-2023

Maurice Steijn heeft het nu helemaal gehad met Pierre van Hooijdonk. De Ajax-trainer heeft een kort geding aangespannen om een rectificatie te krijgen van de uitspraken die de NOS-analist deed in Studio Voetbal. Van Hooijdonk beschuldigde Steijn van "duistere handeltjes" in diens tijd bij NAC Breda.

Check ook: 🎥  | Johan Derksen mengt zich in Van Hooijdonk vs. Steijn-soap: ‘Pierre is slachtoffer’

Steijn wilde een rectificatie van Van Hooijdonk en de NOS zien voor woensdag 12.00 uur. Die deadline lieten zij verlopen, terwijl Van Hooijdonk nog wel probeerde iets te regelen. "Van de zijde van Van Hooijdonk is om uitstel gevraagd, maar dat verlenen we niet. We gaan door op de ingeslagen weg, dus een kort geding aanvragen", zegt Steijns advocaat Jan Kabalt tegen De Telegraaf.

Rechter en aangifte?

Steijn stapt nu naar de kortgedingrechter. Ook een aangifte wegens laster en smaad wordt door Kabalt en Steijn niet uitgesloten. Het tweetal is ook zeer ontstemd over de passieve houding van de NOS, zo schrijft de Telegraaf.

Kort geding volgens Wikipedia

Een kort geding is een kort durende civiele procedure voor spoedeisende zaken die naar hun aard snel beslist moeten worden. Een gewone rechtszaak duurt langer, omdat er eerst een schriftelijke behandeling plaatsvindt en partijen de gelegenheid hebben na de schriftelijke en mondelinge behandeling deskundigen of getuigen te laten horen.

Zaken die naar hun aard spoedeisend zijn, zijn bijvoorbeeld het verzoek om een staking te verbieden of het verzoek een publicatie te verbieden, omdat deze niet juist is en de belangen van een directbetrokkene schaadt.