🎥| Maurice Steijn zag 1 Ajacied door ijs zakken: 'Heel slordig aan de bal en niet goed in duels'

Yvo van Dorst • 09:59, 22-09-2023 / Laatste Update: 13:26, 08-01-2024

Maurice Steijn was donderdagavond blij met wat hij van zijn Ajax had gezien in het spectaculaire duel met Olympique Marseille. In de Johan Cruijff Arena werd het uiteindelijk 3-3, maar volgens de trainer van de Amsterdammers had er nog wel veel meer gescoord kunnen worden.

"Ik heb eenheid gezien, een team gezien dat heeft geknokt voor elkaar", vertelt een trotse Steijn bij ESPN. "Natuurlijk zijn er ook dingen fout gegaan. Op 3-2 hadden we de wedstrijd moeten beslissen." Onder andere Steven Bergwijn en Brian Brobbey kregen nog volop kansen om de wedstrijd in het slot te gooien.

Benjamin Tahirovic

Toch heerste er ook genoeg ontevredenheid bij Steijn en daarbij viel 1 speler hem op. "De rode draad is dat het vaak helemaal open lag, maar dat kwam vooral omdat we zelf heel erg slordig waren. We leveren een paar keer heel makkelijk de bal in, terwijl beide backs weg waren achterin. Ik vond Benjamin Tahirovic heel slordig aan de bal en ook niet goed in de duels. Dat hebben we in de rust ook gecorrigeerd."

LEES OOK: Silvano Vos na Ajax – Marseille: ‘Ik wilde mijn stempel drukken’

Aanvallend

Steijn was ook wel te spreken over het aantal kansen dat Ajax kreeg. "We hebben voorin veel snelheid met Bergwijn, Brobbey en Carlos Forbs. Het had ook 6-6 kunnen worden, dus we moeten kritisch blijven. Maar ik heb een team gezien dat strijdlust uitstraalde en een goede interactie had met het publiek. Dat biedt wel houvast, ook voor komende zondag", zei Steijn, die zijn ploeg nu moet klaarmaken voor de Klassieker van zondagmiddag in de Johan Cruijff Arena.