Maurits Hendriks verlaat Ajax 'in goed overleg'
i

RO SHOTS / Toon Dompeling

Maurits Hendriks verlaat Ajax 'in goed overleg'

Bart van der Wijst • 16:06, 10-01-2024 / Laatste Update: 09:26, 15-01-2024

Maurits Hendriks en Ajax gaan uit elkaar. Dat meldt de Amsterdamse voetbalclub via de eigen kanalen. Hendriks is momenteel nog werkzaam als chief sports officer, maar die functie verlaat hij per 1 maart. De 63-jarige Hendriks had nog een contract tot 15 november 2024.

"Wij danken Maurits voor zijn enorme inzet, met name bij de verdere ontwikkeling van bouwproject De Nieuwe Toekomst en het vrouwenvoetbal van Ajax", zegt Michael van Praag, voorzitter van de rvc. "In de korte tijd dat ik met hem heb samengewerkt, heb ik kunnen ervaren hoe toegewijd hij is en hoe hij met zijn analytische denkvermogen nieuwe structuren heeft kunnen introduceren. Wij wensen hem alle succes toe in zijn verdere carrière."

Hendriks bedankt Ajax

Ook Hendriks deed zijn zegje over zijn aanstaande vertrek. "Het is zowel een mooie als leerzame tijd geweest bij deze monumentale club, met hoogte- en dieptepunten. Ik ben nu toe aan een nieuwe bestuurlijke rol om te brengen wat ik professioneel van mezelf verlang. Ik dank mijn collega’s met wie ik fijn heb samengewerkt en wens Ajax alle goeds en nog meer sportieve successen toe."

Volgende directeur weg

Hendriks en Ajax bleken geen gelukkig huwelijk, dat vonden en zagen ook veel fans. Zij riepen al tijden om een vertrek van de chief sports officer. Dat komt er vanaf 1 maart dus ook. Hendriks is de volgende directeur die vertrekt na de Duitser Sven Mislintat. De technisch directeur was van juli tot september werkzaam bij Ajax.