Mbappé twijfelde over zijn interlandcarrière bij Frankrijk
i

Getty Images

Mbappé twijfelde over zijn interlandcarrière bij Frankrijk

admin • 17:00, 13-11-2022 / Laatste Update: 09:49, 08-01-2024

Kylian Mbappé heeft na het EK in 2021 serieus overwogen om te stoppen als international bij de Franse nationale ploeg. Na de verrassende uitschakeling in de 8e finales tegen Zwitserland kreeg hij na afloop te maken met diverse racistische opmerkingen.

Dit heeft hij aangegeven in een interview met Sports Illustrated. Mbappé zegt daarin: "Ik kan niet spelen voor mensen die denken dat ik een aap ben. Maar nadat ik reflecteerde met de mensen om mij heen en de personen die wél voor mij juichen, zou het geen goede boodschap zijn om voor die enkeling op te geven." Hij vult aan dat hij weet dat hij een voorbeeld is. "Om die reden heb ik het nationale team niet opgegeven."

Op schot

Waar Mbappé op het EK in 2021 geen enkele keer tot scoren kwam, is hij sindsdien goed op schot voor Les Bleus. In 11 wedstrijden wist de aanvaller van PSG het net 10 keer te latten bollen. De 59-voudig international gaat in Qatar proberen de wereldtitel te prolongeren. Eerste tegenstanders in de poulefase zijn: Australië, Denemarken en Tunesië.