Media nu wél tevreden na 'rimpelloze' 6-klapper van Oranje: 'Feestje in de Kuip'
i

Pro Shots

Media nu wél tevreden na 'rimpelloze' 6-klapper van Oranje: 'Feestje in de Kuip'

Eimert Pruis • 09:38, 12-10-2021 / Laatste Update: 00:52, 08-01-2024

De Nederlandsen kranten zijn eensgezind na de 6-klapper van Oranje op Gibralter. Een verplichte zege met veel positieve punten. Waar het tegen Letland (0-1) nog heel pover was, kan nu met vertrouwen gekeken worden naar de slotfase van de WK-kwalificatie. "Oranje is klaar voor de climax na een rimpelloze avond."

Het AD heeft het vooral over de sfeer in de Kuip. Volgens het dagblad was het een feestje in het stadion van Feyenoord en viel alles op zijn plaats, zoals te verwachten was. "Met volwaardig topvoetbal had het allemaal weinig te maken, maar het Nederlands elftal deed wat het moest doen in de Kuip, al was het maar ter vermaak van het publiek."

"Oranje wint potje Risk van Gibraltar", "Rimpelloze voetbalavond laatste horde richting climax in WK-kwalificatie", "Juichen om een half dozijn doelpunten", waren de koppen in de kranten op deze dinsdagochtend. De dag na het doelpuntenfestijn, dat misschien met 6 treffertjes nog magertjes was, zijn de media er wel over eens dat Oranje klaar is voor de laatste wedstrijden. Met uiteraard het laatste duel met Noorwegen als ultieme climax.

Afzakkertjes bij Depay

De Telegraaf ziet dat de "hiërarchie in het vriendenteam van Oranje weer is hersteld", en heeft het zelfs over afzakkertjes bij Memphis Depay in Rotterdam. Volgens Valentijn Driessen nodigde Depay zijn ploeggenoten uit om nog wat drankjes te gaan drinken bij hem thuis. "Memphis is weer de leider", schrijft het 'krantje', zoals bondscoach Louis van Gaal het dagblad omschrijft.

Oranje maakt er een "schuttersfeest" van, schrijft de Volkskrant. Er werd zelfs rekening gehouden met tegenstander Gibraltar door de score "draaglijk" te houden. "De wedstrijd ging nergens over. Een land uit de subtop van de wereld en een zeldzame voetbaldwerg. Iedereen in de Kuip wist hoe het af zou lopen. Is dat erg? Nee hoor. Als ze naar een zoete film gaan, weten ze ook hoe de ontknoping zal zijn. Toch gaan ze, om juist dat zoet te proeven. Zo'n wedstrijd als tegen Gibraltar is een kwestie van plezier beleven, op en rond het veld, van het voetbal vieren, en eigenlijk van veel meer. Over het doelsaldo hoeft Oranje zich geen zorgen meer te maken: 29 goals gemaakt, 6 tegen."