Media weer verliefd op voetbal na Manchester City tegen Real Madrid: 'Een van de spannendste Champions League-wedstrijden ooit'
i

Getty Images

Media weer verliefd op voetbal na Manchester City tegen Real Madrid: 'Een van de spannendste Champions League-wedstrijden ooit'

Marcel Roes • 11:25, 27-04-2022 / Laatste Update: 10:13, 12-12-2023

Manchester City tegen Real Madrid (4-3) was niet zomaar een potje voetbal. Het was een galavoorstelling op het allerhoogste niveau. En het mooie is dat er ook nog een return op komst is! Wat vinden buitenlandse media ervan?

De BBC noemt het "Een prachtig spektakel", "een klassieker" en "verbazingwekkend". De Britse omroep komt uperlatieven tekort om de 1e wedstrijd in de halve finale tussen Manchester City en Real Madrid te omschrijven. "Champions League-thriller met 7 goals", voegde Sky Sports daaraan toe.

The Sun

The Sun spreekt eveneens van "een klassieker". "Verscheur alle tactiekhandleidingen, schop het whiteboard weg, vernietig alle laptops met data-analyses en geef ons meer van dit alstublieft. Het dreunende tempo, de adembenemende kwaliteit en de afwezigheid van enige structuur maakten dit een buitengewone avond."

Marca

"Real Madrid is een wonder", kopt het Spaanse Marca. "Het talent van Benzema zorgt weer voor een wonder voor Real Madrid. Ze hadden wel met 8-3 kunnen verliezen, maar het werd slechts 4-3. En nu wacht Bernabéu. Het is nog niet voorbij." El Mundo Deportivo voegt daaraan toe: "Het Real Madrid-gen overleeft zelfs deze ode aan het voetbal van Manchester City."

Geschiedenisbokjes

"Eentje voor in de geschiedenisboeken", wordt er in België geschreven door Het Nieuwsblad. L’Equipe spreekt van "een groot spektakel" en "een grandioze wedstrijd". De Franse sportkrant vraagt zich af waar Real Madrid zou zijn zonder Benzema.

Het Duitse Kicker schrijft over een "groot voetbalfeest" en de landgenoten van Bild sluiten zich daarbij aan: "Wat een spektakel. Dit was zoals een goede bokswedstrijd."

La Gazzetta dello Sport

Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport weet wel wie de topkandidaat is voor de volgende Ballon d’Or-verkiezing: "Real Madrid werd gered door de man die misschien wel de volgende Gouden Bal zal ontvangen", aldus de Italiaanse krant, die spreekt van "de beste wedstrijd van het jaar" en "een van de spannendste Champions League-wedstrijden ooit".

"Dat de beste ploeg maar naar de finale mag gaan. Na deze wedstrijd verdienen ze het allebei."