Meesterscout Piet de Visser (86) zat er even helemaal doorheen: 'Was een lopend lijk'
i

ANP

Meesterscout Piet de Visser (86) zat er even helemaal doorheen: 'Was een lopend lijk'

admin • 18:13, 07-02-2021 / Laatste Update: 20:51, 04-01-2024

Meesterscout Piet de Visser (rechts op de foto) mist het voetbal gigantisch. De 86-jarige legende zit al maanden thuis en kan door deze pandemie niet langs een lijn gaan staan om nieuwe talenten te bewonderen. Doet allemaal pijn, zegt hij in gesprek met de NOS.

"Als je 2 of 3 maanden geleden gekomen was, had je hier een lopend lijk gezien", verduidelijkt De Visser bij de NOS. "Ik zat er echt doorheen, was echt af. Ik kreeg geen corona, maar werd helemaal afgesloten - een jaar lang nu al - van mijn liefhebberij, mijn scouting. En van mijn kinderen op mijn voetbalschool in Ghana."

Slechte periode

Normaal gaat De Visser daar 1x in de 3 maanden een paar weken naartoe, maar dat ging dus niet. "Dat heeft me zo aangegrepen, dat ik steeds slechter werd. Ik verloor tientallen kilo's, had geen puf meer, mijn bloeddruk werd te laag en dat bovenop mijn kankerproblemen en mijn hartoperatie."

Vaccinatie

Via vrienden kwam hij er gelukkig weer bovenop en in maart krijgt de scout, die nog altijd voor Chelsea werkt, zijn 2e vaccinatie. "Nou, dan is Piet eind maart op reis, naar mijn talentjes."