'Memphis Depay gratis op te pikken: Oranje-international vertrekt bij Atlético Madrid'
Memphis Depay © ProShots

'Memphis Depay gratis op te pikken: Oranje-international vertrekt bij Atlético Madrid'

14:07, 22-05-2024 / Laatste Update: 14:23, 22-05-2024

Memphis Depay lijkt bezig aan zijn laatste weken bij Atlético Madrid. De Oranje-aanvaller is ondanks een contract tot de zomer van 2025 per direct transfervrij, omdat de Spaanse ploeg de automatische contractverlenging niet doorzet.

Dat meldt de transferexpert Fabrizio Romano. Volgens de journalist vertrekt de Oranje-international (30) deze zomer transfervrij bij de Madrileense club. Dit seizoen was hij in 31 officiële duels goed voor negen doelpunten en twee assists.

De aanvaller kwakkelde de afgelopen tijd met meerdere blessures en ontbrak dit seizoen in tientallen duels, maar lijkt verzekert van een plek in de EK-selectie van Ronald Koeman. Memphis brak als tiener door bij PSV en vertrok in de zomer van 2015 naar Manchester United. Daar slaagde hij niet, waarna periodes bij Olympique Lyon, FC Barcelona en dus Atlético Madrid volgden. In Madrid tekende hij in de winter van 2023 een contract voor 2,5 jaar. Memphis en Atlético maken daar dus maar 1,5 jaar van vol.

Terugkeer naar PSV?

Volgens PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad bekeek PSV de afgelopen jaren meermaals de mogelijkheden om Memphis terug te halen. Of de kampioen deze zomer een nieuwe poging waagt, is nog niet bekend.