Memphis Depay over niet starten tegen Senegal: 'Dat was moeilijk om te horen'
i

Getty Images

Memphis Depay over niet starten tegen Senegal: 'Dat was moeilijk om te horen'

admin • 09:46, 15-11-2022 / Laatste Update: 12:08, 07-01-2024

De woorden van Van Gaal over het niet starten tegen Senegal, zijn aangekomen bij de spits van Oranje. Memphis Depay is naar eigen zeggen hersteld van de slepende hamstringblessure waar hij al weken mee kampt. Toch krijgt hij van de bondscoach extra rust tijdens het openingsduel. Hij krijgt deze rust omdat hij 2 maanden geen wedstrijd heeft gespeeld. Van Gaal liet eerder al wel weten dat Depay vermoedelijk zal invallen.

"Dat was moeilijk om te horen", aldus de aanvaller van Barcelona tegenover de NOS. Vrijdag verraste Van Gaal vriend en vijand door aan te geven dat de 81-voudig international niet aan de aftrap verschijnt tegen Senegal. Als het aan de spits had gelegen, was hij gewoon gestart. "Maar we hebben een goede band", zegt Memphis, die zijn lot accepteert.

Goed gevoel

De aanvaller trainde maandag direct volledig mee bij het Nederlands elftal. "Het gaat goed", zei Memphis na afloop van de oefensessie. "Ik timmer aan de weg en voel me fit. De afgelopen weken heb ik keihard getraind. Zolang je niet na hoeft te denken bij een actie, dan weet je dat het goed gaat en dat je terugkomt. Ik voel me als vanouds."