Memphis Depay mist ook laatste Barcelona-wedstrijd voor WK
i

Getty Images

Memphis Depay mist ook laatste Barcelona-wedstrijd voor WK

Eimert Pruis • 13:56, 07-11-2022 / Laatste Update: 15:14, 07-01-2024

Memphis Depay maakt dinsdag ook geen deel uit van de selectie van FC Barcelona voor de laatste competitiewedstrijd voor de WK-break. Dat betekent dat de aanvalsleider van het Nederlands elftal zich volgende week maandag zonder speelminuten in de benen bij Louis van Gaal meldt (mits hij geselecteerd wordt).

De laatste keer dat Depay op het veld stond was op 22 september in en de Nations League-wedstrijd met Oranje tegen Polen. Hij viel toen geblesseerd uit.

Xavi hield hoop

Trainer Xavi sprak vorige week de hoop uit dat de 28-jarige spits voor aanvang van het WK nog wat speelminuten zou kunnen maken. Depay ontbreekt echter ook in de selectie van Barcelona voor de uitwedstrijd van dinsdag in de Spaanse competitie tegen Osasuna.

De Jong en Piqué wel

Frenkie de Jong, zaterdag tegen Almería (2-0) nog trefzeker, behoort wel tot de selectie. Ook Gerard Piqué gaat mee naar Pamplona. De Catalaanse verdediger nam zaterdag al afscheid in Camp Nou en sluit tegen Osasuna zijn voetbalcarrière af.

Vrijdag horen we of Depay bij selectie zit

Bondscoach Louis van Gaal maakt vrijdag zijn selectie voor het WK in Qatar bekend. Van Gaal heeft herhaaldelijk gezegd dat Depay vanwege zijn prestaties in Oranje min of meer zeker is van een plek in de groep van 26.