Memphis Depay zonder wedstrijdritme naar Qatar? Oranje-aanvaller ontbreekt weer in selectie Barça
i

Getty Images

Memphis Depay zonder wedstrijdritme naar Qatar? Oranje-aanvaller ontbreekt weer in selectie Barça

Sjors Tanis • 11:12, 31-10-2022 / Laatste Update: 18:38, 07-01-2024

FC Barcelona-trainer Xavi heeft Memphis Depay en Robert Lewandowski thuisgelaten voor het Champions League-duel van dinsdag met Viktoria Plzen. De Oranje-international is nog herstellende van een hamstringblessure, Lewandowski krijgt rust. Frenkie de Jong gaat wel mee naar Tsjechië.

Xavi gaf vorige week aan dat hij positief is over het herstel van Depay en dat hij hoopte hem deze week te kunnen selecteren.

Tijd dringt voor Depay

De uitwedstrijd tegen Viktoria Pilsen komt echter nog te vroeg. Mogelijk is hij er zaterdag in het LaLiga-thuisduel met Almería wel bij. Daarna speelt Barça nog maar 1 wedstrijd voor de winterstop en dus het WK. Dat is op dinsdag 8 november, uit in LaLiga tegen Osasuna.

Depay raakte in september geblesseerd tijdens de uitwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Polen. De aanvaller is door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorlopige selectie voor het wereldkampioenschap in Qatar. Van Gaal maakt op 11 november zijn definitieve selectie bekend voor het toernooi dat op 20 november van start gaat.

Lewandowski

De 34-jarige Lewandowski miste nog geen wedstrijd voor Barcelona sinds hij afgelopen zomer overkwam van Bayern München. De spits maakte 5 treffers in 5 Champions League-wedstrijden en scoorde 13 keer in 12 competitieduels in LaLiga.

Barcelona weet met alleen de wedstrijd tegen Viktoria Plzen nog te gaan al dat het na de winter verder moet in de Europa League. De ploeg staat 3e in de groep met 4 punten, de Tsjechische club staat puntloos onderaan.