Messi komt met bevestiging: Argentijn laat aanbod van Barça liggen en kiest voor Inter Miami
i

Getty Images

Messi komt met bevestiging: Argentijn laat aanbod van Barça liggen en kiest voor Inter Miami

Yvo van Dorst • 23:10, 07-06-2023 / Laatste Update: 02:49, 12-12-2023

Lionel Messi heeft zelf aangekondigd dat hij volgend jaar voor Inter Miami speelt. Dat deed de aanvaller in gesprek met Mundo Deportivo. De Argentijn wilde ook graag terug naar Barcelona, maar om zichzelf te beschermen deed hij dat niet.

Messi trok uiteindelijk zelf de stekker uit een terugkeer bij Barcelona. "Ik had het heel erg graag gewild nu die mogelijkheid er was. Alleen wilde ik niet in dezelfde situatie komen als het vertrek dat ik 2 jaar geleden had. Ik wilde niet wachten wat er ging gebeuren en mijn toekomst daarmee in andermans handen leggen."

Salaris

Ook wilde Messi het zijn oude ploeggenoten niet aandoen om nog eens in te leveren op hun contract. "Ik hoorde dat de spelers weer salaris in moesten leveren en dat wilde ik ook niet. Ik wilde daar niks mee te maken hebben."

De Verenigde Staten

Dus koos Messi er heel bewust voor om Europa achter zich te laten en naar Amerika te trekken. "Als het met Barcelona niet lukte, dan wilde ik buiten Europa spelen. Ik wil meer in de schaduw voetballen en aan mijn familie denken. In de toekomst zou ik graag aan Barcelona verbonden willen blijven."