🎥 | Messi scoort 800ste goal uit carrière, Argentijns publiek wordt gek

Jeroen Rooseboom • 09:16, 24-03-2023 / Laatste Update: 15:23, 08-01-2024

Als regerend wereldkampioen heeft Argentinië zijn eerste oefeninterland gewonnen. In een waar voetbalfeest in Buenos Aires werd Panama met 2-0 verslagen. Lionel Messi maakte zijn 800ste goal in zijn carrière.

Ruim 3 maanden na de spectaculaire WK-finale in Qatar tegen Frankrijk, die Argentinië via strafschoppen won, zat het Monumental-stadion van River Plate vol met ruim 83.000 toeschouwers voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Panama. De belangstelling voor het duel was enorm. De Argentijnse spelers werden deze week in eigen land als helden onthaald, met name Messi.

Messi toegezongen

De 35-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain kwam voor de aftrap met zijn 3 zoons en vrouw het veld op. Messi werd massaal toegezongen door het publiek. "Ik heb hier altijd van gedroomd, om samen met mijn landgenoten in Argentinië te vieren dat we het WK hebben gewonnen", zei de aanvoerder.

Daarna barstte op het veld het feest los. In de eerste helft kwam de thuisploeg niet tot scoren ondanks het forse overwicht tegen Panama, dat slechts 1 keer op doel schoot. Pas een kwartier voor tijd viel de 1-0 van Thiago Almada. Vlak voor tijd gingen de uitzinnige fans helemaal uit hun dak, toen Lionel Messi een vrije trap raak schoot. Dat betekende zijn 800e doelpunt uit zijn carrière.