Lionel Messi weer eens matchwinner voor Argentinië in 1e WK-kwalificatieduel
i

ANP

Lionel Messi weer eens matchwinner voor Argentinië in 1e WK-kwalificatieduel

Joris Kaper • 10:19, 08-09-2023 / Laatste Update: 21:13, 11-12-2023

Argentinië is de kwalificatie voor het WK van 2026 lekker begonnen. Het land begon de kwalificatie met een 1-0 zege op Ecuador. In het Estadio Monumental in Buenos Aires was het weer eens Lionel Messi die dankzij een lekkere vrije trap voor de overwinning zorgde.

Regerend wereldkampioen Argentinië was vrijwel het hele duel de bovenliggende partij, maar creëerde weinig kansen dankzij de sterke defensie van Ecuador. Maar uiteraard wist aanvoerder Messi uiteindelijk het net te vinden. In de 2e helft zorgde hij met een heerlijke vrije trap voor de enige en dus winnende treffer in het duel. Daarmee zet hij zijn goede vorm die hij bij Inter Miami te pakken heeft door.

Overige uitslagen

In de 1e Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatieronde speelden Paraguay en Peru met 0-0 gelijk, terwijl Colombia thuis met 1-0 won van Venezuela. Vrijdag worden ook nog Uruguay-Chili en Brazilië-Bolivia gespeeld.

Niet spannend?

Of de kwalificatiereeks in Zuid-Amerika dit keer heel spannend wordt, valt te betwijfelen. Tijdens de komende WK-eindronde van 2026 in de Verenigde Staten, Mexico en Canada zijn er namelijk 6 landen uit Zuid-Amerika die zich rechtstreeks plaatsen. En de nummer 7 speelt nog een intercontinentale play-off. De 10 landen spelen een volledige competitie tegen elkaar.

Record

Door zijn doelpunt heeft Messi weer eens een record te pakken. Hij is nu (gedeeld) topscorer aller tijden van de WK-kwalificatie in Zuid-Amerika. De Argentijn maakte in totaal 29 goals en dat is evenveel als zijn Uruguayaanse oud-teamgenoot Luis Suárez.