Met deze selectie reist AZ af naar Rome voor Conference League-duel met Lazio

Joris Kaper • 15:00, 06-03-2023 / Laatste Update: 21:40, 08-01-2024

AZ-trainer Pascal Jansen heeft 21 spelers opgenomen in zijn selectie voor het 1e duel met Lazio in de 8e finales van de Conference League. Daartoe behoren ook winteraankoop Sven Mijnans en de talenten Rome-Jayden Owusu-Oduro en Lewis Schouten. Alle 3 zijn ze voor de 1e keer opgenomen in de selectie voor een Europees duel.

AZ en Lazio staan dinsdagavond tegenover elkaar in het Stadio Olimpico, waar om 18.45 uur wordt afgetrapt. De Alkmaarders hebben alvast 1 gelukje: Lazio-spits en aanvoerder Ciro Immobile, 4-voudig topscorer van de Serie A, is geblesseerd en zal het duel moeten missen.

Groepswinnaar

AZ bereikte als groepswinnaar de laatste 16 in de Conference League. Lazio eindigde in de Europa League als 3e in de groep, op doelsaldo achter Feyenoord en FC Midtjylland. Lazio rekende in de tussenronde van de Conference League over 2 duels af met de Roemeense club Cluj (1-0).

Goede generale

De ploeg van trainer Maurizio Sarri kende een goede generale repetitie, want vrijdag zorgde zijn ploeg voor een stunt door met 1-0 te winnen bij koploper Napoli. AZ kan zijn borst natmaken! Maar ook de ALkmaarders wonnen afgelopen weekend: 1-0 tegen Vitesse.

Dinsdag in plaats van donderdag

De wedstrijd tussen AZ en Lazio wordt bij uitzondering dinsdag gespeeld in plaats van de normale donderdagavond voor de Conference League. Dit omdat Lazio en AS Roma een stadion delen in de Italiaanse hoofdstad. Door die reden speelde AZ afgelopen vrijdag al in de Eredivisie tegen Vitesse.