Met WK-ticket op zak en Tagliafico en Martínez in de basis blijft Argentinië ook winnen

Eimert Pruis • 09:53, 28-01-2022 / Laatste Update: 23:36, 08-01-2024

Argentinië heeft zijn ongeslagen reeks voortgezet met een krappe zege op Chili in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie voor het WK. Zonder sterspeler Lionel Messi won Argentinië de uitwedstrijd tegen Chili met 2-1. Argentinië was al zeker van deelname aan de eindronde in Qatar.

Ángel di Maria, ploeggenoot van Messi bij Paris Saint-Germain, zette de Argentijnen al na 10 minuten op voorsprong. Ben Brereton kopte in de 21e minuut de gelijkmaker binnen. Tien minuten voor rust viel de tweede Argentijnse goal. Daarbij profiteerden de bezoekers van een blessure bij de Chileense keeper Claudio Bravo. Die stond op het punt gewisseld te worden, toen Rodrigo de Paul van grote afstand op doel schoot. Bravo kon de bal maar met moeite wegkrijgen en in de rebound sloeg Lautaro Martínez toe. De Ajacieden Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico speelden de hele wedstrijd mee bij Argentinië, dat nu 28 wedstrijden op rij ongeslagen is.

Messi ontbrak omdat hij net hersteld is van een besmetting met het coronavirus. Hij speelde afgelopen weekeinde wel zijn eerste speelminuten van dit jaar voor PSG in de Franse competitie.