Mexico mede dankzij concurrent Giménez dicht bij winst Gold Cup

Eimert Pruis • 09:21, 13-07-2023 / Laatste Update: 05:23, 08-01-2024

Mexico heeft de finale van de Gold Cup bereikt. In de Nederlandse nacht van woensdag op donderdag versloegen de Mexicanen met basisspeler Jorge Sánchez Jamaica met 3-0. In de finale wacht Panama, dat verrassend thuisland Verenigde Staten via penalty's versloeg.

Zo krijgen we geen herhaling van de vorige Gold Cup-finale. In 2021 was de VS in de eindstrijd Mexico met 1-0 de baas. De Mexicanen hebben nu de winst voor het grijpen. Sánchez en invallers Edson Álvarez en Santiago Giménez kunnen zo een prijs pakken.

Álvarez won al Gold Cup

Ajacied Álvarez was er al bij in 2019 toen Mexico het toernooi van Midden- en Noord-Amerika op zijn naam schreef. Voor zijn ploeggenoot bij Ajax en Feyenoord-spits zou het de eerste prijs met Mexico zijn.

Weer bankie voor Giménez

Giménez zal in de finale waarschijnlijk weer vanaf de bank starten. Zijn concurrent Henry Martín scoorde al in de 2e minuut. PSV- en Feyenoord-target Luis Chávez verdubbelde de voorsprong na een half uur. Een half uur voor het einde loste Giménez Martín af. Álvarez viel in voor Chávez. Een andere invaller, Roberto Alvarado, maakte nog de 3-0.

Panama tegenstander Mexico in finale Gold Cup

Panama verraste VS. De Panemezen speelden opvallend goed en zagen in de halve finale 2 doelpunten afgekeurd worden. De laatste in blessuretijd (93e minuut). Ivan Anderson scoorde in verlenging alsnog voor Panama, maar Jesus Ferreira zorgde er voor dat strafschoppen uitkomst moesten brengen. Diezelfde Ferreira miste vervolgens de 1e pingel. Dat deed later ook Christian Martínez. Christian Roldan was de schlemiel door de Amerikaanse 6e strafschop te missen, waarna Adalberto Carrasquilla Panama alsnog liet zegevieren.