🎥​ | Micky van de Ven schiet Spurs naar koppositie na oliedomme rode kaart teamgenoot

Noah Hoogenboezem • 17:29, 07-10-2023 / Laatste Update: 17:12, 07-01-2024

Tottenham Hotspur is voor zeker een dag koploper in de Premier League. Spurs won zondag uit bij 0-1 van Luton Town en dat ging niet gemakkelijk. Micky van de Ven was de grote held door de winnende goal te maken na een aantal bizarre momenten.

Spurs kreeg al in de 2e minuut een enorme kans, maar Richarlison zorgde voor misschien wel de misser van het seizoen. Even later miste de Braziliaan weer een gigantische kans. Luton leek vlak voor rust de 1e kans meteen te maken, maar de scheidsrechter had een overtreding gezien.

De scheids zag even later ook hoe Spurs-middenvelder Yves Bissouma een schwalbe maakte op 20 meter van het doel. Probleem voor Bissouma was alleen dat hij al geel had en dus van het veld moest na zijn ontzettend domme actie.

Bekijk hier de domme actie:

Held Van de Ven

Spurs leek na die rode kaart misschien wel rekening te moeten houden met een teleurstellend resultaat, maar in de 52e minuut kwam de bal na een corner voor de voeten van Van de Ven en die tikte de bal binnen. Luton probeerde het daarna met 1 man meer, maar wist niet meer gelijk te maken.

Spurs staat daardoor tijdelijk op de 1e plaats in Premier League. Zondag kan dat na de topper tussen Arsenal en Manchester City weer anders zijn.