Micky van de Ven snelste speler in de hele Premier League
Micky van de Ven duelleert met Everton-speler Jack Harrison. ©AP

Micky van de Ven snelste speler in de hele Premier League

12:47, 06-02-2024 / Laatste Update: 15:56, 06-02-2024

Wie denkt aan snelle voetballers, denkt vooral aan vleugelaanvallers. Maar in de Premier League is een verdediger de snelste van allemaal dit seizoen. En het is nog een Nederlander ook: Micky van de Ven.

De verdediger van Tottenham Hotspur haalde dit seizoen een snelheid van 37,38 kilometer per uur en is daarmee iedereen de baas. Volgens cijfers van Sky Sports is de nummer twee op de lijst, Chiedozie Ogbene van Luton Town, met 36,93 kilometer per uur een stukje langzamer dan Van de Ven.

Sprint tegen Everton

Met een van zijn snelle acties kon Van de Ven afgelopen weekend bij Everton - Tottenham Hotspur nog een prima ingreep doen om een goal van Everton voorkomen. Tijdens de sprint om Jack Harrison bij te halen en af te stoppen, werd zijn sprintsnelheid gemeten. 

Wolverhampton Wanderers-aanvaller Pedro Neto maakt de top-3 compleet met 36,86 kilometer per uur. Van de Ven was vorig jaar bij Wolfsburg ook een van de snelste spelers van de Bundesliga. Afgelopen zomer ging hij voor veertig miljoen euro van Wolfsburg naar Tottenham.