Mike Maignan na racisme bij Udinese - AC Milan: 'Moeten dit bestraffen met zware sancties'
Keeper Mike Maignan van AC Milan werd door fans van Udinese racistisch bejegend, waarna hij van het veld stapte. ©Getty Images

12:21, 21-01-2024 / Laatste Update: 19:10, 21-01-2024

Het is weer eens raak in het Italiaanse voetbal: racistische spreekkoren. De Serie A wordt vaker ontsierd door een deel van de fans van allerlei clubs, zaterdagavond was het raak bij Udinese - AC Milan. Keeper Mike Maignan werd racistisch bejegend, stapte van het veld en reageerde later op de situatie.

Het liep zo hoog op dat keeper Mike Maignan van AC Milan van het veld stapte. Hij riep op weg naar de uitgang nog wel naar scheidsrechter Fabio Maresca wat er gebeurde, waarna de arbiter besloot iedereen even naar de zijkant te begeleiden.

Afkoelperiode

Maignan liep na korte overlegjes met ploeggenoten, de scheidsrechter en spelers van Udinese naar binnen om zijn emoties onder controle te krijgen. Na een afkoelperiode van een minuut of twintig kwam de doelman van Milan weer het veld op. Hij was tussendoor zichtbaar aangeslagen van wat er op de tribunes naar hem geroepen werd.

Winnende goal diep in blessuretijd

Nadat alles bedaard was, ging het voetbal gewoon verder. Overigens de rest van de ruim vijftig te spelen minuten gebeurde er niks onoorbaars meer op de tribunes in Udine. AC Milan won het doelpuntrijke duel uiteindelijk met 3-2, dankzij een goal van Zwitser Noah Okafor diep in blessuretijd.

Bij Sky Sport Italy deed Maignan op tv zijn verhaal: "Bij mijn eerste doeltrap hoorde ik apengeluiden. Toen zei ik nog niets tegen de scheidsrechter, maar toen ik een tweede keer de bal raakte hoorde ik het opnieuw. Ik maakte er melding van bij de vierde ref en de bank. Ik was boos, want het is zeker niet de eerste keer dat dit voorvalt. Ik wilde niet verder spelen, maar we zijn familie. Ik kon mijn ploegmaats niet zo achterlaten."

"Ze moeten dit bestraffen met zware sancties. Want er alleen maar over praten doet niets meer. Het gaat zeker niet over het voltallige publiek. De meeste fans willen hun ploeg aanmoedigen. Dát is normaal."