Mike Verweij noemt 3 redenen dat Maurice Steijn van Hedwiges Maduro af wilde
i

ProShots

Mike Verweij noemt 3 redenen dat Maurice Steijn van Hedwiges Maduro af wilde

Marcel Roes • 20:17, 27-10-2023 / Laatste Update: 23:22, 04-01-2024

Wilde Maurice Steijn toen hij nog Ajax-trainer was, zijn assistent Hedwiges Maduro en speler Steven Berghuis dumpen? Dat is wat De Telegraaf beweerde in een artikel over het ontslag van Steijn.

Berghuis reageerde donderdag, na de verloren pot tegen Brighton, op het verhaal. Hij zei dat hij veel van zichzelf eist, maar ook veel van de mensen om zich heen. "Blijkbaar had Steijn daar meer moeite mee", aldus Berghuis.

Driessen en Verweij

In een nieuwe Telegraaf-podcast leggen Valentijn Driessen en Ajax-watcher Mike Verweij uit, dat ze voor dat artikel niet hadden gesproken met Steijn. En dat ze ook toen al Berghuis hadden gevraagd om een reactie. Zowel hij als Maduro wilden niet reageren.

De Telegraaf

"Nu hebben we zijn reactie in de krant", zegt Driessen, verwijzend naar het tv-interview van donderdag. "Het zou goed zijn geweest als die reactie al bij dat verhaal had gestaan. Het verhaal is tot stand gekomen door mensen die off the record wilden praten."

Lekken

Verweij legt uit waarom Steijn zich ergerde aan Maduro. Ten 1e: Maduro zou dingen uit de kleedkamer lekken richting ESPN (waar hij voorheen analist was). Ten 2e: de affaire met de psychologe van Almere City, die aangaf nog contact te hebben met Maduro.

Ten 3e zouden enkele stafleden bij Klaas-Jan Huntelaar hebben geklaagd over Steijn. Maduro zou daarna bji Huntelaar die personen hebben gesteund.

De podcast: