Mike Verweij over Ajax-transfer Jordan Henderson: 'Hij bemoeit zich nu ook met de deal'
i

Getty Images

Mike Verweij over Ajax-transfer Jordan Henderson: 'Hij bemoeit zich nu ook met de deal'

Bart van der Wijst • 20:57, 12-01-2024 / Laatste Update: 13:45, 15-01-2024

Ajax-fans mogen nog altijd hopen op de komst van Jordan Henderson. Dat zegt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf. Volgens Verweij mikt Ajax op een huurdeal en krijgt daarbij hulp van zaakwaarnemer van Nathan van Kooperen.

"Ik denk dat een heleboel fans denken: dit klinkt te mooi om waar te zijn, dat gaat niet gebeuren. Maar ik denk dat er best een kans is dat het gaat gebeuren", stelt Verweij in de podcast Kick-off.

Huurdeal

"Er is inmiddels een Nederlandse zaakwaarnemer, Nathan van Kooperen, die zich ook met die deal bemoeit", weet Verweij. "Ze zijn nu bezig met zijn club in Saudi-Arabië of er een mogelijkheid is. Ajax wil hem anderhalf jaar huren als die mogelijkheid zich voordoet."

Concurrentie uit de Premier League zal er niet snel zijn, zegt Verweij verder. "Er is een regel dat wanneer een speler uit Engeland in bijvoorbeeld Saudi-Arabië heel veel geld verdient en binnen een jaar terugkeert, hij 47 procent belasting betaalt over dat geld. Buiten Engeland is dat belastingtechnisch veel voordeliger. De Bundesliga en Eredivisie zijn interessanter voor Henderson. Het geeft Ajax hoop dat het mogelijk is."

Salaris

Het volgende struikelblok zou het salaris van Henderson zijn, die naar verluidt 15 miljoen euro per jaar verdient bij Al-Ettifaq. "Hij is 33. Denk je dat hij bij Liverpool voor een appel en een ei heeft gevoetbald? Hij heeft meer dan de Beatles. Bij Ajax zal hij ook best veel gaan verdienen en misschien wordt hij wel de grootverdiener, maar ik denk dat Ajax hem meer nodig heeft dan Kian Fitz-Jim."