Milan stunt met dikke zege op koploper Napoli

Brian Vesseur • 00:42, 03-04-2023 / Laatste Update: 22:03, 11-12-2023

AC Milan heeft zondagavond een verrassende zege geboekt op bezoek bij koploper Napoli. Het werd liefst 4-0 voor I Rossoneri. Voor Napoli kon de nederlaag niet veel kwaad, want de ploeg staat nog steeds stijf bovenaan in de Serie A.

Brahim Diaz was de grote man in de 1e helft. Hij gaf na een dik kwartier de assist op de 1-0, die werd gescoord door Rafael Leao. Zelf zorgde hij 8 minuten later in minuut 25 voor de 2-0. In de 59e minuut tekende Leao voor zijn 2e doelpunt van de wedstrijd en dus de 3-0 tegen de koploper van de Serie A. Alexis Saelemaekers maakte in de 65e minuut het Milanese feest compleet: 4-0.

Stand Serie A

Voor Milan is de zege enorm fijn, omdat het door de overwinning 3e staat in de Italiaanse competitie. Lazio, de nummer 2 van de Serie A, staat 4 punten voor op Milan. Stadsgenoot Inter heeft 1 puntje minder dan Milan, evenals AS Roma. Napoli kon de nederlaag prima lijden, want het staat 16 punten voor op Lazio. Er zijn nog 10 speelronden te gaan in de competitie.

De 1-0 van Leao: