Miljoenenbedrag in Italiaanse media over Mohamed Ihattaren klopt niet: dit heeft PSV wél afgesproken
i

ANP

Miljoenenbedrag in Italiaanse media over Mohamed Ihattaren klopt niet: dit heeft PSV wél afgesproken

Robert Hüsken • 13:18, 01-09-2021 / Laatste Update: 23:21, 04-01-2024

Het verwachte vertrek van Mohamed Ihattaren bij PSV kwam dinsdag op de slotdag van de transfermarkt tot stand. Beide partijen namen met respectvolle woorden afscheid van elkaar, waarbij iedereen aanvoelde dat het moment een paar jaar vroeger is gekomen dan voorheen voorzien. 

,,Via deze weg wil ik iedereen bedanken die mij de afgelopen jaren gesteund heeft met ziel en zaligheid”, sprak Ihattaren op Instagram. Hij is verkocht aan Juventus en direct doorverhuurd aan Sampdoria. ,,We hebben samen zowel mooie als uitdagende tijden gekend. Ik neem al datgene wat ik geleerd heb mee en zet mijn reis voort in Italië”, gaf hij voor zijn dankwoord aan staf, spelers, selectie en supporters nog aan. 

Doorverkoop

Ihattaren levert PSV nog enkele miljoenen op. Het bedrag in Italiaanse media (5 tot 6 miljoen) klopt niet. Wel heeft PSV een doorverkooppercentage bedongen om in de toekomst nog te kunnen profiteren van een opleving in zijn carrière. Het percentage is hoger dan normaal, zo stellen ingewijden tegen het Eindhovens Dagblad.

Ihattaren heeft bij Juventus tot medio 2025 getekend. Bij PSV liep zijn contract volgend jaar af.