🎥 | Misdragende Stefan Savić ontsnapt aan rood na kopstoot

Joris Kaper • 11:42, 14-04-2022 / Laatste Update: 16:20, 08-01-2024

Woensdagavond liep de kwartfinale tussen Atlético Madrid en Manchester City volledig uit de klauwen. Overtredingen, tijdrekken en een flink opstootje op het veld in de laatste minuten zorgden voor een verhit sfeertje in het Wanda Metropolitano-stadion. Met name Stefan Savić van Atlético misdroeg zich, maar ontsnapte aan een rode kaart.

Het was woensdag Manchester City dat in de slotfase flink tijd aan het rekken was, tot grote ergernis van de thuisploeg. De vlam sloeg dan ook in de pan na een overtreding op City-speler Phil Foden, waarna er een opstootje ontstond. Na afloop van tumult dat volgde werden er enkele gele kaarten getrokken, waaronder een 2e geel voor Atlético-verdediger Felipe.

Aan de haren trekken en kopstoot van Savić

Wat de scheidsrechter en de VAR even hadden gemist was het wangedrag van Atletico-verdediger Stefan Savić. In het tumult in de slotfase trok hij aan de haren van Jack Grealish, terwijl hij daarna ook een poging deed tot een kopstoot bij Raheem Sterling. Desondanks mocht de Montenegrijn op het veld blijven staan. Het hielp overigens niks, want de wedstrijd eindigde in 0-0 en daarmee was Atlético uitgeschakeld.

Diezelfde Savić had na afloop ook de hoofdrol bij een opstootje in de spelerstunnel, waar ook Grealish opnieuw bij betrokken was.

Check hier de beelden van het opstootje in de slotfase: