Missie geslaagd! PSV gaat door dikke zege EINDELIJK weer groepsfase Champions League in
i

Pro Shots

Missie geslaagd! PSV gaat door dikke zege EINDELIJK weer groepsfase Champions League in

Yvo van Dorst • 00:55, 31-08-2023 / Laatste Update: 02:31, 12-12-2023

3 keer is dan eindelijk scheepsrecht voor PSV, de Eindhovenaren hebben de groepsfase van de Champions League behaald. Door een comfortabele 5-1-overwinning op Rangers FC is het grote doel gehaald voor Peter Bosz en zijn manschappen. Ismael Saibari was de man van de wedstrijd met 2 goals.

Trainer Peter Bosz koos voor Jerdy Schouten als centrumverdediger in plaats van André Ramalho. Die zat vanwege zijn mindere prestaties in de afgelopen weken op de bank. De openingsfase was er 1 die herkenbaar is bij potjes tussen Rangers en PSV: de Eindhovenaren veel aan de bal en soms een kans, de Schotten die vooral opvallen met overtredingen.

Magic Saibari

Toch draaide PSV zich aardig warm en kwamen ook de grote kansen voor de thuisploeg. Ismael Saibari was daar telkens sleutelspeler in. Eerst kreeg de aanvallende middenvelder een levensgrote kans, maar die kreeg hij er net niet in. Een paar minuten later was het na een afgemeten voorzet van Joey Veerman wel raak en bracht Saibari PSV met het hoofd op voorsprong. (Tekst gaat verder onder de video)

Saibari on fire

Na rust bleef PSV aanzetten voor de 2e goal en vlak na de onderbreking was het alweer raak. Saibari was nog lang niet klaar met zijn goede werk. Jordan Teze lepelde een voorzet richting Luuk de Jong en de aanvaller kon zo klaarleggen voor de inlopende Marokkaans international. (tekst gaat verder onder video)

Spanning

Toch kwam daarna de spanning nog terug. Captain James Tavernier was erg scherp in een periode dat PSV verslapte. Via een assist van Lammers maakte de rechtsback de 2-1. Heel lang bleef die score niet staan, want wie anders dan Luuk de Jong knikte met het hoofd de 3-1 binnen. De marge was dus heel snel weer 2. (tekst gaat verder onder video)

Slotakkoord

Uiteindelijk mocht ook Joey Veerman de 4-1 nog maken en was voor PSV het sprookje compleet. Connor Goldson maakte als laatste nog een bizar lullige eigen goal, waardoor de eindstand 5-1 werd. Het lukte de Eindhovenaren niet tegen Benfica in 2021 en vorig jaar tegen Rangers ging het ook mis, maar dit jaar lukt het. PSV gaat morgen om 12:00 uur in de koker tijdens de loting voor de Champions League-groepsfase.