🎥 | Ongekend: Chicharito faalt hopeloos met veel te slappe Panenka-penalty

Trevor Wagener • 11:32, 05-09-2022 / Laatste Update: 22:57, 07-01-2024

LA Galaxy-aanvaller Javier Hernández zal zich nog wel een paar keer voor zijn kop slaan: de 34-jarige Chicharito had tegen Sporting Kansas City (2-2) in de absolute extra tijd van het duel dé kans om de wedstrijd vanaf 11 meter te beslissen, alleen... faalde de oud-spits van onder meer Manchester United hopeloos met een mislukte Panenka.

De international van Mexico zette zijn ploeg in de nacht van zondag op maandag op eigen veld al vroeg op voorsprong. De bezoekers kwamen in de 2e helft via Johnny Russell (eveneens een strafschop) en Felipe Hernandez langszij. 2 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd verzilverde Chicharito het buitenkansje vanaf de stip wel, en hoe! Die bal verdween keihard in het doel.

Mislukte penalty Chicharito

Zijn 2e poging was een makkelijke vangbal voor Kansas-keeper John Pulskamp. Na zijn mislukte penalty bood Hernández gelijk zijn excuses aan aan het thuispubliek.