'Mo Ihattaren vervolgd voor mishandeling en poging uitlokking van bedreiging'
i

ANP

'Mo Ihattaren vervolgd voor mishandeling en poging uitlokking van bedreiging'

Jeroen Rooseboom • 14:02, 12-01-2024 / Laatste Update: 09:59, 15-01-2024

Voetballer Mohamed Ihattaren (21) wordt vervolgd voor een mishandeling op 11 februari 2023. Daarnaast zal hij ook worden aangeklaagd voor een poging tot uitlokking van bedreiging op 7 oktober 2022. Dat bevestigen ingewijden aan persbureau ANP, volgens het Algemeen Dagblad.

Het Openbaar Ministerie kan alleen zeggen dat een 21-jarige man uit Vleuten wordt vervolgd voor deze feiten en wil niet bevestigen dat het gaat om Ihattaren. Voor de zaak is nog geen zittingsdatum bekend.

In februari van 2023 werd de Utrechter al eens aangehouden in Amsterdam omdat hij zou worden verdacht van het mishandelen van zijn ex-vriendin. Vermoedelijk wordt hij hiervoor nu vervolgd. Eind 2022 werd Ihattaren aangehouden op verdenking van betrokkenheid voor een andere bedreiging.

Loopbaan Ihattaren

Ihattaren tekende begin december een contract tot het einde van het seizoen bij Slavia Praag, met een optie voor drie extra seizoenen. De 21-jarige middenvelder leek begin augustus aan de slag te gaan bij het Turkse Samsunspor, maar die transfer ketste op het laatste moment af. Volgens Samsunspor stelde Ihattaren ‘onaanvaardbare‘ aanvullende eisen.

Kort daarvoor werd de verbintenis van Ihattaren bij Juventus ontbonden. Hij stond sinds de zomer van 2021 onder contract bij de Italiaanse topclub, maar speelde nooit een competitieduel in Turijn. Vorig jaar werd hij enige tijd gehuurd door Ajax, maar door problemen in de privésfeer werd dat geen succes. Eerder speelde Ihattaren tussen 2019 en 2021 voor het eerste elftal van PSV, waar hij ook de jeugdopleiding had doorlopen.

Conflict met Roger Schmidt

Bij PSV kwam de middenvelder geregeld in conflict met de toenmalige trainer Roger Schmidt en de clubleiding. In februari 2023 werd de Utrechter aangehouden in Amsterdam omdat hij zou worden verdacht van het mishandelen van zijn ex-vriendin. Eind 2022 werd Ihattaren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een bedreiging.