Mo Salah fixt in zijn eentje derbyzege voor Liverpool tegen Everton

Bart van der Wijst • 17:36, 21-10-2023 / Laatste Update: 07:26, 05-01-2024

Mohammed Salah heeft zichzelf voor even onsterfelijk gemaakt in het rode gedeelte van Liverpool - als hij dat niet al was. De Egyptenaar bezorgde zijn ploeg zaterdagmiddag hoogstpersoonlijk de zege in de Merseyside Derby tegen Everton: 2-0. Salah maakte beide goals.

Het duurde lang voordat Liverpool scoorde tegen het tiental van Everton; Ashley Young kreeg al na 37 minuten zijn tweede gele kaart. Salah benutte in de 75e minuut een penalty en maakte in blessuretijd op de counter na een assist van invaller Darin Núñez de 2-0.

Rode kaart(en)

Young kreeg voor rust rood, Ibrahim Konaté had dat na rust móeten krijgen. Met al geel op zak haalde hij er een veelbelovende aanval van Everton uit. De Fransman had alleen oog voor zijn tegenstander. Everton schreeuwde om rood, scheidsrechter Craig Pawson, die sowieso een moeizame wedstrijd floot, hield de kaart op zak.

Beslist

Liverpool kwam op voorsprong nadat Michael Keane hands maakte. Pawson zag het niet, maar de VAR fluisterde in zijn oor dat het een penalty was. Die werd keihard binnen geschoten door Salah. Toen Everton in de blessuretijd de aanval zocht, viel de goal aan de andere kant. Salah gooide het duel in het slot.

Aanvoerder Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd mee, Ryan Gravenberch werd na een uur naar de kant gehaald.