Mo Salah maakt snelste hattrick in geschiedenis Champions League

Bart van der Wijst • 01:11, 13-10-2022 / Laatste Update: 05:46, 12-12-2023

Mohamed Salah moest van Liverpool-trainer Jürgen Klopp tegen Rangers (1-7) op de bank plaatsnemen. Pas bij een 3-1-voorsprong kwam de Egyptenaar erin, maar in de tijd dat hij erin stond liet hij zijn klasse zien. Salah maakte zelfs een hattrick, wat ook nog eens de snelste ooit bleek in de geschiedenis van de Champions League.

Het oude record stond op naam van Bafétimbi Gomis. De spits scoorde in zijn tijd bij Olympique Lyon in de wedstrijd met de 'Knipoog-Kroaat' (7-1 tegen Dinamo Zagreb) een hattrick binnen 8 minuten.

6 - Mo Salah has scored a hat-trick with just six minutes and 12 seconds between his first and third goals, the quickest ever in UEFA Champions League history. Lightning. pic.twitter.com/cuZ2YquoiF

— OptaJoe (@OptaJoe) October 12, 2022

Salah dacht: dat kan ik sneller. In de 75e minuut scoorde hij zijn 1e goal, 6 minuten later maakte hij zijn hattrick compleet. Wat een eindbaas!