'Moeder van kussende Spaanse voorzitter zit vast in kerk, hongerstaking voor zoon'
i

Getty Images

'Moeder van kussende Spaanse voorzitter zit vast in kerk, hongerstaking voor zoon'

Jeroen Rooseboom • 13:50, 28-08-2023 / Laatste Update: 01:56, 12-12-2023

De moeder van Luis Rubiales, de Spaanse bondsvoorzitter die in opspraak is vanwege het kussen van Jenni Hermoso bij de ceremonie van het WK voor vrouwen dat werd gewonnen door Spanje, heeft zichzelf opgesloten in een kerk en is in hongerstaking gegaan. Dat schrijft het Spaanse Marca.

Moeder Ángeles Béjar vindt de 'heksenjacht' op haar zoon inhumaan en roept Hermoso op om de waarheid te vertellen. Ze zou zich hebben opgesloten in de kerk Divina Pastora de Motril in Granada. Ze zou in de kerk zijn achtergebleven nadat de priester die had verlaten op zondag. Ze zegt te zullen blijven zitten, totdat 'haar zoon gerechtigheid krijgt'. Ook zijn zus zit in de kerk.

Soap

Rubiales werd op zaterdag geschorst door de FIFA voor een aantal maanden voor het incident met Hermoso. De Spaanse bond hield hem de hand boven het hoofd, maar 11 stafleden van het vrouwenelftal zijn zaterdag opgestapt vanwege zijn aanblijven. Ook wil international Borja Iglesias niet meer voor zijn land spelen zolang Rubiales voorzitter is. Wat een soap!