Moeder van verongelukte Sala komt met nieuwe details: ‘Hij werd onder druk gezet door beide clubs’
i

AFP

Moeder van verongelukte Sala komt met nieuwe details: ‘Hij werd onder druk gezet door beide clubs’

Sjors Tanis • 19:55, 16-02-2022 / Laatste Update: 22:29, 11-12-2023

"Emiliano was de dupe van de slechte onderhandelingen tussen Cardiff City en FC Nantes. De deal moest en zou zo snel mogelijk in orde komen”, vertelde Mercedes Taffarel, moeder van de in 2019 in een vliegtuig omgekomen Emiliano Sala. Tijdens de 1e zitting van het proces zijn enkele nieuwe details naar boven gekomen.

De familie Sala heeft er 3 lange jaren op moeten wachten, maar dinsdag is het 5 weken lange proces van Emiliano Sala van start gegaan.

Fatale crash 3 jaar geleden

De Argentijnse spits kwam op 21 januari 2019 om het leven toen zijn vliegtuigje op weg van Nantes naar Cardiff in de zee crashte bij de oversteek van Het Kanaal. In de rechtszaal werd onder andere de moeder van ‘Emi’ aan het woord gelaten.

Ze onthulde dat de dagen voor de overeenkomst van de transfer 'zeer intens' waren en dat haar zoon 'enorm veel druk voelde' van beide kanten. Hij was als het ware het middelpunt van een discussie tussen Cardiff City en FC Nantes. De toenmalig Premier League-club uit Wales wilde dat de transfer zo snel mogelijk in orde was, terwijl Nantes steeds meer geld verlangde.

Fout na fout komt naar boven

Hoe meer er duidelijk wordt over de zaak, hoe meer nalatigheden er worden vastgesteld. Het vliegtuig voldeed niet aan de juiste eisen, de piloot had geen vergunning en de keuze om geen commerciële vlucht te nemen wordt ook ernstig bekritiseerd. De familie hoopt met het proces gerechtigheid te krijgen. "We weten dat we onze jongen nooit terug zullen krijgen, maar hij verdient gerechtigheid zodat hij in vrede kan rusten. We hopen met dit proces, wat de uitkomst ook mag zijn, dat zulke voorvallen nooit meer zullen gebeuren.”