Mogelijk toch geen WK-deelname voor El Ghazi
i

Getty Images

Mogelijk toch geen WK-deelname voor El Ghazi

admin • 12:11, 04-11-2022 / Laatste Update: 18:28, 07-01-2024

Volgens Anwar El Ghazi gaat het lastig worden om zich het aankomende WK bij de Marokkaanse selectie te voegen. Dit zei de aanvaller van PSV na afloop van de met 2-1 gewonnen wedstrijd in de Europa League tegen FK Bodø/Glimt.

Het papierwerk is volgens hem nog steeds niet in orde gemaakt, terwijl hier al wel enkele tijd aan wordt gewerkt. Hij beseft dat het kort dag is, waardoor de vraag rijst of het WK haalbaar is.

Wijziging regels

Dat hij in beeld is voor de Marokkaanse WK-selectie kwam als een verrassing. EL Ghazi liet na de wedstrijd tegen NEC weten dat de Marokkaanse bond bezig was met zijn paspoort. Ondanks dat de 27-jarige El Ghazi in het verleden 2 officiële interlands voor het Nederlands elftal speelde, kan hij vanwege een wijziging in de regels toch nog van voetbalnationaliteit wisselen. Dit is mogelijk omdat de PSV'er naast een Nederlands óók een Marokkaans paspoort heeft.

Poule Marokko

Marokko zit in Qatar in een groep met Kroatië, België en Canada en speelt zijn 1e groepswedstrijd op 23 november tegen de Kroaten.