Dit zijn de mogelijke tegenstanders van PSV in de knock-outfase van de Champions League
i

Getty Images

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van PSV in de knock-outfase van de Champions League

Brian Vesseur • 23:58, 13-12-2023 / Laatste Update: 14:14, 05-01-2024

De 16 deelnemers van de knock-outfase van de Champions League zijn bekend. Woensdagavond werden de laatste wedstrijden afgewerkt. Feyenoord was al zeker van de tussenronde in de Europa League en speelde tegen Celtic vooral om de poen. PSV overwintert wél in de Champions League: check hier wie de mogelijke tegenstanders zijn.

PSV eindigde als tweede in de poule achter Arsenal. De Eindhovenaren nemen het in de achtste finale op tegen een team dat eerste is geworden in de groep. Voor bijvoorbeeld Arsenal geldt het omgekeerde: alle nummers 1 in de poule spelen in de achtste finale van de Champions League tegen een nummer 2.

Mogelijke tegenstanders PSV in de Champions League

Nummers 1

Bayern München

Arsenal

Real Madrid

Real Sociedad

Manchester City

Atlético Madrid

FC Barcelona

Borussia Dortmund

Nummers 2 (PSV kan niet tegen deze clubs loten)

FC Kopenhagen

PSV

Napoli

Inter

RB Leipzig

Lazio

FC Porto

Paris Saint-Germain

De beslissingen op woensdagavond

Groep E

In Groep E, de poule van Feyenoord, ging het bij Atlético Madrid en Lazio nog om de eerste plek. Uiteindelijk trokken de Spanjaarden aan het langste eind, door Lazio in een onderling duel met 2-0 te verslaan.

Groep F

Op woensdag waren alle ogen gericht op Groep F, met Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Newcastle United en AC Milan. Borussia Dortmund was al door, maar moest wel resultaat halen tegen PSG om de eerste plek te behouden. Ondertussen hoopten Newcastle United en AC Milan dat PSG zou verliezen, zodat de winnaar van dát duel de tweede plek zou veroveren.

Borussia Dortmund veroverde uiteindelijk de eerste plek, PSG pakte de tweede plek door een zege van Milan op Newcastle. De Fransen speelden zelf gelijk tegen Dortmund.

Groep G

Om 18.45 uur stonden de wedstrijden in Groep G al op het programma. Manchester City - de Champions League-winnaar van afgelopen seizoen - eindigde de poule foutloos met 18 punten, RB Leipzig verloor alleen 2 keer van City en pakte zodoende 12 punten. Young Boys werd met 4 punten derde, Rode Ster Belgrado eindigde het CL-avontuur met 1 punt.

Groep H

FC Porto won in Groep H van Shakhtar Donetsk, waardoor de Portugezen de tweede plek achter FC Barcelona pakten. De Oekraïners werden door de nederlaag derde en komen na de winter dus in de tussenronde van de Europa League uit.