Voetballende Denen zamelen geld in voor arbeidsmigranten Qatar
i

Getty Images

Voetballende Denen zamelen geld in voor arbeidsmigranten Qatar

Sjors Tanis • 15:17, 31-10-2022 / Laatste Update: 09:56, 12-12-2023

De Deense voetbalbond DBU gaat voor ieder doelpunt dat in november wordt gemaakt in het amateur- en profvoetbal geld doneren aan arbeidsmigranten in Qatar. De DBU wil zo een bijdrage leveren aan het verbeteren van de werkomstandigheden in het land dat het WK voetbal organiseert.

Per doelpunt maakt de bond 10 Deense kroon over, omgerekend iets meer dan 1,34 euro. De bond merkt wel op dat doelpunten in het jeugdvoetbal niet meetellen voor de actie.

'Kijken uit naar WK'

Volgens de DBU werden vorig jaar in november meer dan 55.000 doelpunten gemaakt in het Deense voetbal. Mocht dat weer zo zijn, dan wordt bijna 74.000 euro ingezameld. "We kijken uit naar het WK en gaan het Deense elftal daar ondersteunen", staat in een verklaring op de website van de bond.

Lees ook: 50 Oranjefans GRATIS naar het WK in ruil voor content op sociale media

"We zijn echter nog steeds sceptisch wat betreft de mensenrechtenschendingen waar sommige arbeidsmigranten in Qatar mee te maken hebben. Daarom willen we namens het hele Deense voetbal geld doneren aan deze arbeidsmigranten, om voor betere voorwaarden en omstandigheden te zorgen."