Mourinho weet het zeker: Napoli nu al Italiaans kampioen, Karsdorp kán terugkeren
i

ANP / EPA

Mourinho weet het zeker: Napoli nu al Italiaans kampioen, Karsdorp kán terugkeren

Trevor Wagener • 20:41, 28-01-2023 / Laatste Update: 08:14, 12-12-2023

AS Roma-trainer José Mourinho heeft Napoli in de aanloop naar de wedstrijd tussen beide ploegen al uitgeroepen tot kampioen van de Serie A. De club uit Napels heeft halverwege de competitie een straatlengte voorsprong op de concurrentie.

"Ik zeg, Napoli heeft de 'Scudetto' al gewonnen, en verdiend, dus ik feliciteer ze", zei Mourinho een dag voor de wedstrijd. "Ze hebben een fantastisch team met een geweldige coach, staan 12 punten los en niemand kan ze bedreigen. De titel is voor Napoli."

'Napoli kampioen'

Mourinho zei daarbij ook dat Napoli een lastige wedstrijd kan verwachten als Roma zondag op bezoek komt. "Als je me vraagt, gaat Roma voor ze opzij? Dan zeg ik nee. We gaan voor een goed resultaat. Maar dat verandert er niets aan dat ze de titel al gewonnen hebben."

Ook ging de Portugese supertrainer in op zijn fittie met vleugelverdediger Rick Karsdorp. Mourinho en de clubleiding waren aanvankelijk klaar met de international na diens zwakke optreden tegen Sassuolo op 9 november (1-1). Daarna noemde Mourinho Karsdorp onder meer een 'verrader'.

Ruzie met Rick

Hierop eiste Karsdorp via zijn vertegenwoordiger Salvatore Cibale excuses - die er niet kwamen - waarna een conflict ontstond. Hij keerde vorige maand terug op het trainingsveld, maar daarmee was de bonje nog niet klaar. Onder meer spelersvakbond FIFPRO bemoeide zich ermee. Zij beschuldigde de Romeinen van een 'pestcampagne' naar Karsdorp.

"Het is aan Rick wanneer hij terugkeert", aldus Mourinho. "Hij ligt eruit zolang hij dat wil. Voor hem is niet veel nodig om bij ons te blijven, ook al heeft hij nu een kleine blessure. Hij (Karsdorp) traint nog altijd mee met de selectie."

De transfermarkt in de Serie A sluit aanstaande dinsdag om 23.59 uur. Zelf sprak Karsdorp nog niet openbaar over de ruzie. Eerder in januari werd de back te koop aangeboden door Roma.