Na euforische seizoenstart loopt Manchester United averij op bij Southampton

Eimert Pruis • 18:53, 22-08-2021 / Laatste Update: 09:39, 05-01-2024

De hosanna in het rode deel van Manchester is even gaan liggen. Na de geweldige seizoensopener van de Premier League tegen Leeds United (5-1 winst) slaagde Manchester United er niet in om te winnen bij Southampton: 1-1.

Het is misschien overbodig te melden, maar Donny van de Beek bleef weer de hele wedstrijd op de bank. Dat terwijl al zijn concurrenten er een potje van bakte. Bruno Fernandes, die vorige week nog een hattrick maakte, kon niet belangrijk zijn. Paul Pogba, maakte vorige week nog 4 assists, noteerde wel een assist maar was verder vooral aan het schoffelen. En daarnaast staan ook Nemanja Matic, Fred en Scott McTominay veel hoger in de hiërarchie dan de Nederlandse middenvelder.

Het was een stroeve wedstrijd voor United dat zelfs op achterstand kwam. Che Adams scoorde fraai met een beetje hulp van ManU-middenvelder Fred.

ManU moest in de achtervolging maar heel lekker ging dat niet. Het duurde tot net voor het uur dat United de balans herstelde. Mason Greenwood schoot raak. In de slotfase probeer Manchester United het nog wel, maar het was juist Southampton dat de beste kansen kreeg. Uiteindelijk kwam United dus nog goed weg met een puntje.