Na Salernitana stelt ook Lazio Roma het historische kampioensfeest van Napoli uit
i

Getty Images

Na Salernitana stelt ook Lazio Roma het historische kampioensfeest van Napoli uit

Yvo van Dorst • 01:05, 04-05-2023 / Laatste Update: 02:29, 08-01-2024

Nadat het eerder Salernitana al lukte, heeft nu ook Lazio Roma het kampioensfeestje van Napoli uitgesteld. Als de Romeinen punten zouden verspillen tegen Sassuolo, dan was Napoli al kampioen. Maar Lazio won met 2-0, Felipe Anderson was de redder in nood.

Lazio werd in de openingsfase al zwaar in de maling genomen door de arbitrage in de Italiaanse hoofdstad. Een goal van Ciro Immobile werd eerst goedgekeurd door de aanwezige scheidsrechter, maar daarna keurde hij hem toch af. Het leverde enorm veel verwarring op in Stadio Olimpico.

Nog geen 7 minuten later was het dan wel echt raak voor Lazio. Felipe Anderson was de man die het doelpunt mocht maken en de voorsprong voor de thuisploeg op het bord zette.

Dwarsligger

Uiteindelijk werd het in de absolute slotfase nog 2-0 door een doelpunt van Toma Basic. Het gevolg van de overwinning van de Romeinen is dat Napoli nog 24 uur zal moeten wachten op het kampioensfeest. Als ze donderdagavond zelf weten te winnen uit bij Udinese, dan is de eerste Scudetto in 33 jaar definitief binnen.