Update: PSV bevestigt officiële terugkeer van Frank Arnesen in clubleiding
i

Pim Ras Fotografie

Update: PSV bevestigt officiële terugkeer van Frank Arnesen in clubleiding

Robert Hüsken • 16:46, 30-10-2023 / Laatste Update: 11:13, 05-01-2024

PSV heeft een nieuwe voetbalcommissaris gestrikt. Frank Arnesen wordt volgens het Eindhovens Dagblad en de Telegraaf deze week benoemd als lid van de groep toezichthouders bij PSV: de bekende rvc. Arnesen (67) was eerder ook al commissaris bij PSV en vertrok toen vrij snel omdat hij nog technisch directeur wilde zijn.

De oud-international van Denemarken zorgde onlangs bij Feyenoord nog voor mooie successen als technisch directeur. Daarna kreeg hij gezondheidsproblemen en moest hij stoppen. Een functie als TD ziet hij dus ook niet meer zitten.

Verleden bij PSV

Arnesen was in de jaren 80 speler bij PSV en droeg bij aan het winnen van de Europa Cup 1. Daarna was hij tussen 1994 en 2004 ook nog technisch directeur bij de club, in een periode waarin PSV nationaal grote successen boekte en grote transfers kon realiseren. Zo verkocht hij bijvoorbeeld Ruud van Nistelrooij en Jaap Stam voor bedragen van vele miljoenen.

Update: Inmiddels heeft PSV officieel bekend gemaakt dat Arnesen inderdaad terugkeert als commissaris bij de club. De Deen is officieel de opvolger van Hans van Breukelen, die eerder vertrok uit de raad van commissarissen. Eerder was Arnesen al actief als speler en rvc-lid bij PSV.