NAC draait zaken in 2e helft om en verslaat Willem II in Brabantse burenruzie

Joris Kaper • 15:11, 11-12-2022 / Laatste Update: 22:03, 11-12-2023

In de Keuken Kampioen Divisie heeft NAC de Brabantse derby tegen Willem II met 2-1 gewonnen. Willem II stond bij rust nog met 1-0 voor, maar een stormachtig begin van NAC in de 2e helft deed de thuisploeg uiteindelijk de das om.

De wedstrijd begon een paar minuten later dan gepland, omdat fans van Willem II wat vuurwerk op het veld gooiden. De fans van de thuisploeg konden daarna wel binnen 10 minuten juichen, omdat Jeremy Bokila een strafschop binnenschoot, na een domme handsbal van NAC'er Jeremy Bokila.

In het vervolg van de 1e helft was Willem II de betere partij, al had NAC ook een paar kansen. De grootste was vlak voor rust, toen in de rebound van een vrije trap van Odysseus Velanas de bal op de paal belandde. Na de 1-0 werd er echter niet meer gescoord en dus zochten de Brabantse ploegen met 1-0 de kleedkamers op bij rust.

NAC stormt uit de kleedkamer

De 2e helft was nog maar net bezig, of NAC scoorde gelijkmaker via een kopbal van verdediger Ruben Ligeon, die daarmee zijn 1e treffer in Nederland maakte sinds 2011. En een paar minuten later was het Jarchino Antonia die zelfs voor de 2-1-voorsprong zorgde, na slecht verdedigen van de Willem II-defensie.

NAC draaide alles in een paar minuten dus om in de 2e helft. En ook na dat stormachtige begin bleef NAC de bovenliggende partij. Toch werd er na de 2-1 niet meer gescoord, al was invaller Jizz Hornkamp nog dichtbij de gelijkmaker toen hij volledig vrijstaand binnen kon koppen. NAC-goalie Roy Kortsmit redde echter knap en zo bleef het 1-2 in Tilburg.

Door de zege krijgt NAC aansluiting met de middenmoot met 21 punten uit 17 wedstrijden, terwijl Willem II daar ook in blijft staan met 24 punten.