NAC heeft opvolger van Peter Hyballa binnen: in Breda geboren trainer gaat uitdaging aan
i

Pro Shots

NAC heeft opvolger van Peter Hyballa binnen: in Breda geboren trainer gaat uitdaging aan

Yvo van Dorst • 14:20, 25-09-2023 / Laatste Update: 00:26, 12-12-2023

NAC Breda heeft de opvolger van Peter Hyballa officieel binnen. Jean-Paul van Gastel durft de uitdaging in Breda aan en moet de club de weg naar boven weer in laten zetten. De in Breda geboren coach tekent tot het einde van het jaar bij NAC.

Zondagochtend werd de beslissing gemaakt om Van Gastel aan te stellen. De oud-voetballer van onder andere Feyenoord was 8 jaar lang assistent-trainer bij de Rotterdammers. Daarna volgde hij de hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst naar het Chinese Guangzhou R&F. Daar werd Van Gastel eerst assistent, maar na het vertrek van Van Bronckhorst werd hij hoofdcoach.

'Aantrekkelijke positie'

Van Gastel is erg blij dat hij weer terug is als trainer in Nederland en ook nog eens in de stad waar hij werd geboren. "Ik voel me zeer vereerd met de aanstelling als hoofdtrainer bij NAC. Trainer/coach van NAC is een uitdagende en aantrekkelijke positie. Deze club in mijn stad heeft een kloppend voetbalhart. Er zullen veel uitdagingen op ons pad komen maar met elkaar zullen we de strijd aangaan", vertelt de trainer op de site van zijn nieuwe club.

Peter Hyballa

Eerder in september ontsloeg NAC Peter Hyballa nadat er intern veel onvrede heerste over de trainer. Zo zou hij spelers 'mietjes en spekkies' hebben genoemd en vertrouwde hij niemand.