NAC-trainer Hyballa over bier- en fakkelgooiers: ‘Dit is echt helemaal kut'
i

Getty Images

NAC-trainer Hyballa over bier- en fakkelgooiers: ‘Dit is echt helemaal kut'

Bart van der Wijst • 01:37, 15-04-2023 / Laatste Update: 00:08, 12-12-2023

Peter Hyballa is totaal niet blij met de eigen aanhang. In de derby tegen Willem II werd eerst vuurwerk gegooid, later volgden bekers bier. Daardoor werd de wedstrijd bij een 0-1-stand uiteindelijk gestaakt.

Die supporters hebben absoluut geen discipline. Hiermee benadelen ze ons team en ook de club", zei Hyballa in een reactie bij ESPN.

Helemaal kut

"Kijk, ik kan niets over emoties zeggen. Ik ben zelf een emotionele man", aldus Hyballa. "Maar dit is echt helemaal kut. Laten we echter ook eerlijk zijn. Vuurwerk afsteken en bekers bier gooien, dat zie je in andere landen ook. Het is goed dat Nederland nu zegt: toon discipline. Maar aan de andere kant denk ik dat dit nu wel vaker voor gaat komen. Of we moeten net als in Duitsland overal hoge netten ophangen in de stadions."

Robbemond begrijpt Mancshot

Ondanks de voorsprong begreep Willem II-trainer Reinier Robbemond wel waarom scheidsrechter Jeroen Manschot het duel definitief staakte. "Het is altijd afwachten of een scheidsrechter naar de regels handelt of denkt: ik zie het door de vingers. Hij houdt zich aan de regels. En terecht. Blijkbaar mag je als spelers niet eens meer een doelpunt vieren, dan krijg je gelijk dit", vertelde hij.

"Sinds de coronatijd hebben we al duizenden biertjes naar het veld zien gaan. Het is duidelijk dat dit een keer over moet zijn. De mensen die zich wel gedragen zijn hiervan de dupe, net als wij. Gedraag je gewoon en drink dat biertje lekker op, dat lijkt me veel beter."