NAC verder na bekerontsnapping tegen Eindhoven, De Graafschap en ADO verslaan amateurs

Eimert Pruis • 23:41, 10-01-2023 / Laatste Update: 00:34, 12-12-2023

NAC heeft een 'avondje NAC' in de KNVB Beker bekroond met een heerlijke ontsnapping. De Bredase club kwam na 13 seconden al op achterstand en maakte dit pas in blessuretijd goed. In de blessuretijd van de verlenging schoot invaller Rowan Besselink NAC naar de 8e finales.

Verder zijn De Graafschap en ADO Den Haag ook door na treffen met amateurclubs.

Advocaat moet even billenknijpen

Dick Advocaat moest met ADO op bezoek bij Kozakken Boys nog even billenknijpen. Via 2 doelpunten van Xander Severina had ADO de leiding genomen. In de 1e helft had de nummer 10 van de Tweede Divisie nog een penalty gemist, maar 10 minuten voor tijd scoorde Kozakken Boys alsnog. Ruim 17 minuten bibberen, maar ADO mocht verder bekeren toen de 3-1 ook nog werd gemaakt.

Superboeren winnen makkelijk

De Graafschap had het bij HV & CV Quick een stuk makkelijker. De derdedivisionist scoorde wel 1 keer, maar de Superboeren maakten er 4: 1-4.