Napoli kan thuis tegen Ajax weer beroep doen op Victor Osimhen
i

Getty Images

Napoli kan thuis tegen Ajax weer beroep doen op Victor Osimhen

Sjors Tanis • 20:46, 11-10-2022 / Laatste Update: 00:28, 12-12-2023

Napoli kan woensdagavond tijdens het thuisduel met Ajax in de Champions League weer een beroep doen op Victor Osimhen. De Nigeriaanse spits, 2 jaar geleden voor 70 miljoen euro overgekomen van Lille OSC, is hersteld van een hamstringblessure die hem een maand aan de kant heeft gehouden.

Trainer Luciano Spalletti wilde tijdens de persconferentie voor het 4e groepsduel nog niet zeggen of Osimhen aan de aftrap verschijnt. De verwachting is dat hij voorzichtig is met zijn aanvaller en hem nog even buiten zijn basisformatie houdt.

Lees ook: Napoli moet het tegen Ajax doen zonder verdediger Amir Rrahmani

Stand van zaken

Napoli is halverwege de groepsfase nog zonder puntenverlies. De huidige koploper van de Serie A leidt poule A met 9 punten en een overtuigend doelsaldo van 13-2. Liverpool volgt met 6 punten en Ajax heeft 3 punten. Rangers FC is nog puntloos.

Napoli kan zich in het thuisduel met Ajax al kwalificeren voor de 8e finales. "Dat is zeker de bedoeling", zei Spalletti. "Maar laten we nu niet gaan rekenen. Daar zijn we misschien nog niet goed genoeg voor. Laten we vooral zo doorgaan. Ajax zal zeker reageren na onze wedstrijd van vorige week. Wij moeten gewoon zo doorgaan en met honger blijven spelen. Dan moet het goed komen in een vol stadion."