Napoli kondigt zoveelste onzinmaatregel aan na nieuwe zeperd
i

Getty Images

Napoli kondigt zoveelste onzinmaatregel aan na nieuwe zeperd

Bart van der Wijst • 19:15, 25-04-2022 / Laatste Update: 18:48, 07-01-2024

Bij Napoli slaan ze al heel gauw door. Een paar keer niet winnen en voorzitter Aurelio De Laurentiis kookt over van woede. Ook dit jaar is het weer raak. De Laurentiis heeft een nieuwe maatregel verzonnen na de zoveelste zeperd op rij.

Napoli deed lang mee op de Scudetto, maar zag de laatste weken AC Milan en Inter steeds verder uitlopen. Een 3-2-nederlaag bij het miezerige Empoli was reden genoeg voor De Laurentiis om een gepaste straf te verzinnen.

Alternatief

Eigenlijk wilde Napoli de spelers vanaf dinsdag 24/7 in een hotel vasthouden met elkaar. Die maatregel nam de club in 2019 ook al eens en dat zorgde destijds voor een hoop bonje. Na een tijdje kwamen de spelers in opstand, sloegen de spelersvrouwen op de vlucht en als kers op de taart deelde De Laurentiis vanwege de puinzooi een hoop boetes uit.

Het hotel dat Napoli voor ogen had was al helemaal volgeboekt, dus verzon de club een alternatieve straf. Spelers moeten vanaf dinsdag tot na het avondeten op het complex blijven. "Op die manier hopen we dat onze spelers opnieuw maximaal zullen presteren, zoals dat in de 1e seizoenshelft het geval was", zegt de club in een statement.