Napoli pakt in absolute slotfase de volle mep in bloedstollende topper tegen Juventus

Yvo van Dorst • 00:42, 24-04-2023 / Laatste Update: 21:44, 11-12-2023

Juventus is er niet in geslaagd om te klimmen naar de 2e plaats in de Serie A. De topper tegen koploper Napoli eindigde in de slotfase nog in een verlies, door een goal van Giacomo Raspadori. Juventus blijft daardoor de nummer 3 nadat hun puntenmindering eerder deze week werd ingetrokken.

Napoli is juist bezig aan een mindere reeks. Deze week werd de koploper van de Serie A uitgeschakeld in de Champions League door competitiegenoot AC Milan. Van de laatste 5 wedstrijden won Napoli er slechts één, terwijl de ploeg daarvoor als een tierelier draaide in de Champions League en de Italiaanse competitie.

Kansen

Onder anderen aanvallers Kvicha Kvaratskhelia van Napoli en Arkadiusz Milik van Juventus kregen zeker wat kansen om een goal te maken. Uiteindelijk kwamen beide teams niet verder dan 3 schoten op doel en geen daarvan eindigde ook uiteindelijk in het net. Ángel di Maria leek de verlosser te worden, maar het doelpunt van de Argentijn werd afgekeurd vanwege een overtreding.

Twee keer afgekeurd

Ondanks het gebrek aan goals werd er wel een hoop strijd geleverd in Turijn. Invaller Dusan Vlahovic kreeg in de 90e minuut nog de kans om een heldenrol te pakken, maar ook zijn doelpunt werd afgekeurd. Uiteindelijk kende de wedstrijd zo'n turbulente slotfase dat er alsnog een goal viel. De bezoekers uit Napels kwamen na 2 minuten blessuretijd op voorsprong via invaller Giacomo Raspadori.

Voor Napoli is dit het einde van de reeks verliespartijen en gelijke spelen. Juventus wacht woensdag nog een minstens zo belangrijk duel. Dan is Internazionale de tegenstander in de return van de halve finale Coppa Italia.