Napoli schrijft slap excuus na opmerkelijke TikToks over Victor Osimhen: 'Hij is een schat van deze club'

Napoli schrijft slap excuus na opmerkelijke TikToks over Victor Osimhen: 'Hij is een schat van deze club'

21:58, 28-09-2023 / Laatste Update: 07:57, 26-10-2023

Napoli heeft eindelijk gereageerd op de opmerkelijke TikToks over Victor Osimhen. Die werden kortgeleden op het account geplaatst, maar zijn inmiddels verwijderd. Donderdag deelde de kampioen van Italië een statement, al was een direct excuus richting de Nigeriaanse spits nergens te bekennen.

"Napoli wijst erop dat we Osimhen, die een schat van deze club is, nooit hebben willen beledigen of bespotten", valt er te lezen. Op een van de video's is te zien hoe Osimhen om een penalty smeekt en die vervolgens naast schiet.

Bewijs

Napoli probeert het statement nog wat kracht bij te zetten door te zeggen dat ze in de zomer ieder bod op Osimhen hebben afgewezen. "Als bewijs daarvan heeft de club deze zomer ieder bod dat werd ontvangen resoluut afgewezen", aldus Napoli.

Ook zien zij sociale media, en met name TikTok, als een app waarin 'expressieve taalvorm' wordt gebruikt zonder intentie om de hoofdpersoon, in dit geval Osimhen, te beledigen of bespotten. "In ieder geval, als Victor enige belediging tegenover hem zou opmerken, was dit niet wat de club bedoelde."

Aanklagen?

Osimhen en zijn management wilden Napoli aanklagen om de video's. Het is niet duidelijk of dit nog steeds het geval is na dit statement. Wel heeft de spits bijna alle foto's die met Napoli te maken hebben verwijderd op Instagram.