Nathan Aké geeft even niks om CL-zege: 'Je wil natuurlijk gewoon naar de finale'
i

Pro Shots

Nathan Aké geeft even niks om CL-zege: 'Je wil natuurlijk gewoon naar de finale'

Brian Vesseur • 01:50, 15-06-2023 / Laatste Update: 03:46, 08-01-2024

Nathan Aké won afgelopen weekend de Champions League met Manchester City, maar verloor woensdag de halve finale van de Nations League. Kroatië was na verlenging met 4-2 te sterk voor Nederland. Aké was flink chagrijnig: "Als je het hele jaar strijdt om in de finale te komen, is dit wel een domper." Dat zei hij bij de NOS. "Je wil natuurlijk gewoon naar de finale."

Was Aké wel fit genoeg? Daar bestond volgens hem zelf geen twijfel over. "Ik was gewoon fit om deze wedstrijd te beginnen. In de extra tijd was het wel even zwaar. Het wordt zeker zwaar als je ook nog achter komt."

Reactie Koeman

Ook bondscoach Ronald Koeman reageerde op de nederlaag. "In de verlenging waren zij gewoon beter. Zij zijn niet voor niks de 3e van de wereld." Koeman geeft aan dat Oranje het moeilijk had met bepaalde vlakken van Kroatië. "De vastigheid, het middenveld van Kroatië, kreeg na de rust het heft in handen. Toen kregen wij het moeilijk."

Koeman was wel lovend over Noa Lang. Eerder zat hij niet bij de selectie door zijn gedrag, maar ditmaal was hij heel positief. "Er is veel concurrentie op zijn positie, maar hij deed het heel goed. Zijn goal is klasse, dat is geen geluk."