Nations League: Duitsland en Engeland spelen gelijk, Italië wint van Hongarije

Bart van der Wijst • 00:46, 08-06-2022 / Laatste Update: 23:28, 07-01-2024

Er gaat momenteel geen dag van de week voorbij zonder UEFA Nations League, ook dinsdagavond werd er weer gevoetbald. Met Duitsland - Engeland in de Allianz Arena als absolute kraker. De Duitsers leken er met de winst vandoor te gaan, maar Harry Kane maakte vlak voor tijd gelijk. Italië won wel in die groep.

Jonas Hofman zorgde voor de Duitse openingstreffer. Na een prachtpass van Joshua Kimmich schoot de middenvelder van Borussia Mönchengladbach de enige treffer van de wedstrijd. Bij die treffer zag Engeland-goalie Jordan Pickford er niet heel lekker uit.

De wedstrijd leek in 1-0 te eindigen, maar Engeland kreeg nog een penalty cadeau van de VAR. De scheidsrechter zag een overtreding op Kane over het hoofd, gelukkig voor de Engelsen lette de videoscheids wel op. Kane ging zelf achter de bal staan en scoorde: 1-1.

Italië in de ban van Gnonto

In Cesena won Italië met 2-1 van Hongarije, waardoor het koploper is van Groep 3 uit Divisie A. Kunnen ze lekker uitmelken, want op het WK kunnen ze er niet mee pronken. Tegen Hongarije maakte de 18-jarige Degnand Wilfried Gnonto zijn basisdebuut. De speler van FC Zürich gaf afgelopen weekend tegen Duitsland tijdens zijn debuut al een assist.

Sindsdien is heel Italië in de ban van de 18-jarige dribbelkont, die ook tegen Hongarije lekker onbevangen speelde. Betrokken bij de doelpunten was Gnonto niet, die werden gemaakt door Nicolo Barella (de mooiste) en Lorenzo Pellegrini. Gianluca Mancini scoorde nog in zijn eigen doel.

Overige uitslagen:

Divisie B (Groep 3)

Finland - Montenegro 2-0

Bosnië - Roemenië 1-0

Divisie C (Groep 1)

Faröer - Luxemburg 0-1

Litouwen - Turkije 0-6